יום ראשון, 22 במרץ 2020

ח. קורונה – מחלה של השחיתות

בקיצור: מה שקרה בסין ומה שקורה אצלנו [5]
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.

להרוג כשהוא קטן
       על נגיף הקורונה דיווח לראשונה ד"ר לי וונליאנג (Li Wenliang) בווהאן (Wuhan) במחוז חוביי (Hubei) שבסין בתאריך 17.11.2019. הוא קיבל את המידע מד"ר איי פן (Ai Fen), מנהלת מחלקת טיפול נמרץ בבית חולים במרכז ווהאן. היא קיבלה דו"ח בדיקת מעבדה של אחד החולים שהכיל את המילים Sars coronavirus. היא הקיפה את המילה 'סארס', צילמה את הדו"ח, דיווחה לממונים עליה, והפיצה את המיסמך בין הרופאים במחוז. ד"ר לי וונליאנג נתן לכך פירסום. ד"ר איי פן זומנה על ידי ראש ועדת המשמעת של בית החולים שלה וננזפה בגין "הפצת שמועות" ו"פגיעה ביציבות". הדיווח של ד"ר לי וונליאנג סולק מהרשת, והוא ננזף באשמת "הפצת מידע כוזב שעלול לגרום לבהלה בציבור". מי שהיה אחראי לכך היה ראש העיר של ווהאן, שלא רצה שלעירו יצא שם רע של מקום מזוהם עם מחלות.
       אם השילטונות של ווהאן היו מטפלים ברצינות בנגיף הזה, ניתן היה למגר את הסכנה הזאת בעודה באיבה. אבל בווהאן העדיפו להסתיר את המידע ולא לטפל בזיהום. כאשר ניעורו השילטונות של ווהאן להילחם בנגיף, בדצמבר 2019, כבר היה הנגיף נפוץ לאלפים מתושבי ווהאן וגם יצא מגבולות העיר. למרות הנסיונות המאוחרים של השילטונות לאתר את המחלה, התפשט הנגיף בכל העולם, גרם למיליוני חולים, אלפי מתים, והרס הכלכלה ברוב מדינות העולם. אם רק היו מטפלים בתופעה ברצינות – כל זה לא היה קורה. אגב, ד"ר לי וונליאנג מת מהנגיף הזה בתאריך 2.2.2020.
ד"ר לי וונליאנג 
ד"ר איי פן

שחיתות
       משבר הקורונה הוא דוגמה קיצונית של נזק שניגרם ע"י שחיתות. שחיתות היא, כידוע, תופעה של אנשים, שנמצאים בשילטון, או מקורבים לשילטונות, שדואגים לטובת עצמם, על חשבון יתר האזרחים במדינה. אזרחי מדינה הנגועה בשחיתות סובלים מכך שבעייות אינן מטופלות, וכספים, ששייכים לציבור, הולכים לכיסי האנשים המושחתים. הסתכלו ביבשת אמריקה. רוב אזרחי המדינות בדרום אמריקה, ובמרכז אמריקה, סובלים מהתנהלות גרועה של השילטונות בארצותיהם. גרועה - לעיתים זאת לשון המעטה. לעומת זאת, רוב אזרחי המדינות בצפון אמריקה נהנים ממישטר תקין. ההבדל הוא בשחיתות שנפוצה בדרום, ולא בצפון.
       אחד המאפיינים של חברה הנגועה בשחיתות הוא מערכת בריאות, שסובלת מחסרון אקוטי של תקציבים. מאפיין אחר הוא התעשרות של אנשים המקורבים לשליטים. מאפיין נוסף הוא התופעה שחושפי שחיתות נרדפים, תלונותיהם אינן מתקבלות, הם מפוטרים, ואף אחד אינו מוכן לקבל אותם לעבודה.
       האם אתם מכירים, במיקרה, מדינה קרובה, בה קיימים המאפיינים הלו?


יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
     האם אני צודק? אל תסכימו אתי. בהמשך הפוסט הזה יש בד"כ כפתור תגובות (או Comments). עשו עליו קליק וקיראו אותן. אל תשכחו לכתוב את שימכם בתחילת התגובה, או בסופה.
   אם ברצונכם לקבל בדוא"ל הודעה על כל פוסט חדש – שילחו אלי מסר בדוא"ל, עם הכותרת "שלח לי את ההודעות על כל פרסום בבלוג שלך", לכתובת:

תגיות: אקטואליה, קורונה, שחיתות, תובנות, 


תגובות אחרונות

חצי מיליון איש השתתפו בהפגנה הווירטואלית
בז'ה

כנראה הוירוס הגיע גם לתפוז
-

שיהיה בהצלחה

מונצי

פוסטים חדשים אחרונים

21.3.2020
הפגנה וירטואלית, 21.3.2020, למעו הדמוקרטיה [2]
תוויות: פוליטיקה

הבלוג שלי עובר לבלוגספוט [1]
תוויות: בלוג, יוסי רגב

********************************************************************

תגובה 1: